Zelfstandig performance consultant

Even voorstellen: Jean-Paul Hemelaar.

Sinds september 2014 werkzaam als freelance performance consultant en monitoring specialist vanuit mijn eigen bedrijf Taivas Webconsulting. Als performance consultant heb ik performance adviezen gegeven en monitoring oplossingen ingericht bij veel vooraanstaande Nederlandse webshops, zoals Wehkamp, Exact Online, diverse banken, Intergamma en Bax-shop.

Ik ben mijn werkzame carrière begonnen in de audio elektronica. Na ongeveer 10 jaar productontwikkeling te hebben gedaan voor DATEQ Audio Technologies en Sphinx heb ik de overstap gemaakt richting de IT. Na Moniforce, Oracle, MeasureWorks en Computest heb ik uiteindelijk de stap gemaakt om zelfstandig verder te gaan. Via PageLoad ben ik nog steeds werkzaam als web performance consultant, met als doel een sneller en beter beschikbaar internet te maken!

In het verleden heb ik ervaring opgedaan met diverse server-omgevingen in verschillende branches, waaronder grote Nederlandse webwinkels, banken en verzekeringsmaatschappijen. Deze kennis en ervaring wil ik ook inzetten bij de kleine ondernemer. De opgedane kennis bij grote en complexe omgevingen komt regelmatig van pas bij troubleshooting op een kleinschaliger niveau.

Wat zijn de sterke punten:

  • Web performance optimalisatie van middelgrote tot grote websites
  • Met name Linux, maar ook Windows besturingssystemen
  • Netwerkroutering, de meest voorkomende netwerk protocollen en netwerk security
  • Opzetten en onderhouden van server omgevingen
  • Werking van elektronische en elektrotechnische schakelingen

Dus ben je op zoek naar een zelfstandig performance consultant of monitoring specialist neem dan vooral contact met me op. Natuurlijk kun je alvast mijn CV downloaden.

Wat eerdere klanten zeggen:

Jean-Paul heeft fantastisch werk verricht voor NS Hispeed! Door zijn technische vakkennis en uitstekende communicatieve vaardigheden heeft hij het management, uitvoerende medewerkers en leveranciers bij elkaar gebracht en de organisatie gechallenged en hebben wij gezamenlijk het uiteindelijke doel behaald. De samenwerking met was uitstekend, hij weet waar hij het over heeft, is als een spin in het web en het is prettig om met hem te overleggen en te sparren. Jean-Paul behoudt te allen tijde het overzicht, neemt initiatief en de verantwoordelijkheid om de projecten met goed gevolg af te ronden.

Jean-Paul heeft bij de t.b.v. ExactOnline geleverde diensten,  bewezen een nauwgezette, klantgerichte, vriendelijke, resultaat gerichte, professionele houding te hebben. Zijn communicatie niveau is ook altijd snel, helder en efficient.