Facebook social wifi

Voor de klanten van La Mesa hair and beauty uit Dronten hebben we een gasten wifi verbinding opgezet. Nadat er is ‘ingechecked’ op de Facebook pagina van La Mesa is een volledige internet toegang mogelijk. Hiermee snijdt het mes dus aan twee kanten: tijdens het wachten kan gebruik gemaakt worden van de snelle breedband verbinding, waardoor de wachttijd korter lijkt. Maar ook alle Facebook contacten krijgen een update te zien dat een van hun vrienden bij La Mesa aanwezig is. Voor de beheerder van de Facebook pagina is het mogelijk om te bekijken wie er ingechecked zijn, waardoor ze later weer te benaderen zijn. Dit is dus een extra manier om in contact te blijven met je klanten!

Hoe werkt de Facebook social wifi router?


De router maakt meerdere wifi netwerken aan. Een van deze netwerken is voor eigen gebruik, dus bijvoorbeeld voor het personeel van de zaak. Deze verbinding is beveiligd met behulp van de standaard WPA/ WPA2 encryptie. Door de encryptiesleutel aan het personeel te geven kan hun mobiel direct op het netwerk inloggen zodra ze binnen het bereik van de router komen. De klanten zien een onversleuteld wifi netwerk waarop ze in kunnen loggen. Zodra ze hun webbrowser opstarten zal elke pagina die ze proberen op te vragen worden doorgestuurd naar de Facebook landingspagina van de zaak. Op deze pagina is te lezen dat men verdere toegang krijgt zodra een check-in is uitgevoerd.

Hoe zit dat met klanten die geen Facebook pagina hebben?

Het is mogelijk om een code te geven aan klanten die geen Facebook account hebben. Deze code kan de beheerder van de Facebook pagina eenvoudig aanpassen als dat wenselijk is.

Wat technische achtergrond:

Hoe werkt dit op de achtergrond? In de Facebook router loopt een proces mee dat de webaanvragen aan kan passen. Zolang de gebruiker niet is ingechecked zal elke aanvraag een tijdelijke redirect (HTTP-code 302) krijgen naar de Facebook pagina. Dit is te zien in de onderstaande afbeelding:

Facebook wifi aangepaste headers

 

 

 

Nadat de gebruiker een check-in heeft gedaan worden de redirects niet meer geinjecteerd, en zal de router zich gedragen als een normale router. De router kan het mobiele apparaat herkennen aan het MAC adres. Klanten kunnen via het gasten-netwerk geen toegang krijgen tot de overige systemen die zich op het bedrijfsnetwerk bevinden. Alle interne IP-adressen zullen door de router afgeschermd worden.

Op zoek naar meer informatie over het opzetten van een social wifi of een bedrijfs (wifi) netwerk? Neem dan contact op!

Leave a Reply

Your email address will not be published.